Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Başkan Hüseyin Sarı: Cumhuriyet alanını denizle buluşturacağız”

Başkan Hüseyin Sarı: Cumhuriyet alanını denizle buluşturacağız”

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, cumhuriyet alanındaki çay bahçelerinin sayısının, 8'den 5'e indirilerek, cumhuriyet alanını denizle buluşturacaklarını açıkladı. Zafer Sokak'ın da aşağıya ineceğini belirten Sarı, şunları söyledi:

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, cumhuriyet alanındaki çay bahçelerinin sayısının, 8’den 5’e indirilerek, cumhuriyet alanını denizle buluşturacaklarını açıkladı. Zafer Sokak’ın da aşağıya ineceğini belirten Sarı, şunları söyledi:
“Cumhuriyet alanındaki çay bahçelerinin bulunduğu bölge doğal sit alanı kapsamında bulunduğundan, yeni projeyi uygularken, bu ağaçlara hiç zarar vermeyeceğiz. Buna paralel şekilde, Orman İşletme Müdürlüğü’nden gelen yetkililerle birlikte ağaçların tespitlerini yaparak, ocak ayında başlatacağımız geçici yapılanmanın koşullarını belirleyeceğiz. Çay bahçelerinin yeniden yapılmasının ardından, bu bahçelerin işleticileriyle daha önceden yaptığımız ihaleleri iptal ederek, tüm işleticilerle yeniden bir araya gelerek, onları mağdur etmeden, mahsuplaşma veya aldığımız kiraları geri ödeme şeklinde yeni ihaleleri gerçekleştireceğiz.”
ÇARŞI MEYDANINA BOTANİK BAHÇE
Eskiden konfeksiyon dükkânlarının yer aldığı, yıkılan çarşı meydanı ile ilgili olarak da düşüncelerini açıklayan Başkan Sarı, bu alana “botanik bahçesi” kazandıracaklarını belirtti. Sarı, “Bu alanı sadece çiçek bahçesi olarak değerlendireceğiz. Buraya başka hiçbir şey yapılmayacak” dedi.
Haber : Önder Balıkçı



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı